Advocaat Wildenberg

mr. drs. Vincent van Waterschoot

Advocaat en partner
VAANkeurmerk LSANederlandse Advocaten Orde

Meer over mij

Na mijn studies Franse taal- en letterkunde en Nederlands Recht werd ik in 1993 advocaat, aanvankelijk in Rotterdam en sinds 1996 in Nijmegen.

Gestart in de algemene praktijk, heb ik me in de loop der jaren gespecialiseerd in het arbeids- en ambtenarenrecht en het letselschaderecht. In beide vakgebieden sta ik zowel ondernemingen, instellingen als particulieren bij en ben ik lid van de specialisatieverenigingen VAAN en LSA.

Mijn cliënten sta ik graag bij met een persoonlijke en vasthoudende inslag; op het hoogste niveau met steeds een goed oog voor een praktische oplossing.

Tot december 2018 vervulde ik de functie van Deken in het arrondissement Gelderland. Onder meer door deze functie ben ik tevens thuis in het tuchtrecht, zowel voor advocaten als voor andere beroepsbeoefenaren zoals medici en sporters. Daarnaast verleen ik bijstand in beroepsaansprakelijkheidskwesties.

Contact opnemen?

Bij vragen en/of extra informatie, ben ik u graag van dienst.

Email
Telefoon
LinkedIn


Expertises

"In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik geregistreerd met de rechtsgebieden Arbeidsrecht en Letselschaderecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied."

Lidmaatschappen en (bestuurs)functies

Oud-dekenvan de Orde van Advocaten in het arrondissement Gelderland
Lid VAAN(Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
Lid LSA(Vereniging Letselschade Advocaten)
Lid NVOR{Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht)
Seven Hills Runners Club Lid
Alliance Française NimegueLid bestuur
Geschillencommissie Radboud Universiteit NijmegenVice voorzitter
Huis van de Nijmeegse GeschiedenisLid bestuur

Ervaringen van cliënten

Een klein, vast team van professionele advocaten met elk een eigen specialisme staat altijd voor ons klaar

Als woningcorporatie schakelen wij Wildenberg Advocaten met regelmaat in. Voornamelijk voor juridisch advies en ondersteuning bij overlast- en huurrechtzaken en contractrecht. Onze jarenlange samenwerking is gebaseerd op openheid, integriteit en betrouwbaarheid. Een klein, vast team van professionele advocaten met elk een eigen specialisme staat altijd voor ons klaar. De lijnen zijn kort waardoor snel schakelen mogelijk is. Ze leveren deskundig advies, snel en op maat, mede door hun kennis van de branche, onze organisatie en hun lokale aanwezigheid.

We merken dat het Talis belang voorop staat met de juiste balans tussen zakelijk op de inhoud en menselijk in het contact. Betrokken, maar met de juiste afstand. Hierdoor blijven de adviezen professioneel, objectief en scherp. Af en toe houden ze ons spiegel voor en bieden vanuit hun vakgebied ons een reflectie op ons eigen handelen. En dat totaal maakt onze relatie waardevol.

- Woningcorporatie Talis – Walter Hamers en Ronald Leushuis (bestuurders)

ROC Nijmegen werkt al zeer lange tijd samen met Wildenberg Advocaten

ROC Nijmegen is een onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Nijmegen en omstreken. Bij ROC Nijmegen studeren meer dan 9500 studenten en werken ongeveer 950 medewerkers. ROC Nijmegen werkt al zeer lange tijd samen met Wildenberg Advocaten. De ondersteuning en advisering richt zich met name op individuele functionerings- en ontslagdossiers. Willem Kampschreur is hierbij een deskundig gesprekspartner en is goed in staat het gesprek en de onderhandeling met de wederpartij op te starten en impasses te doorbreken. Ook zijn collega Vincent van Waterschoot adviseert deskundig op dit terrein. Willem Kampschreur brengt ongevraagd voor het ROC relevante jurisprudentie onder onze aandacht, dat is zeer prettig. Naast individuele casuïstiek adviseert Willem Kampschreur over beleidskeuzes op het gebied van o.a. payroll- en niet-payroll constructies en mobiliteitsbeleid. Incidenteel vragen wij advies bij medezeggenschapsvraagstukken. ROC Nijmegen, Wendy Koster (HRM manager)

Bij jullie kan ik mezelf zijn en dat is heel belangrijk geweest

Beste Edita en Vincent.
Ik wil jullie bedanken voor de geweldige steun die ik ervaren heb in mijn stroef proces naar de uiteindelijk afronding van mijn werk. Het altijd luisterend oor, jullie professionaliteit en mede door het feit , dat ik mijn vertrouwen en veiligheid volledig kwijt was, is het uiteindelijk gelukt. Bij jullie kan ik mezelf zijn en dat is heel belangrijk geweest, zeker door het gruwelijke incident dat mij is overkomen. Jullie zijn een geolied team, jullie bundelen jullie kracht en expertise en halen samen het beste in jullie zelf naar boven. Complimenten hiervoor! Ik zal jullie met trots jullie aanbevelen, mocht dit nodig zijn. Tenslotte wens ik jullie alle goeds, en blijf ‘ helder’ in deze bizarre wereld.
Hartelijke groet,
Els

Dankzij jouw kennis, kunde en gedrevenheid kan ik nu een streep onder deze kwestie zetten

Dankzij jouw kennis, kunde en gedrevenheid kan ik nu een streep onder deze kwestie zetten en me richten op mijn toekomst. Daar ben ik ontzettend blij mee. anoniem

Door zijn persoonlijke benadering heeft hij veel inlevingsvermogen gehad in mijn situatie

Mr. drs. V.N. (Vincent) van Waterschoot heeft mij lange tijd bijgestaan in mijn letselschadezaak n.a.v. een ongeval op een school. De zaak is voor mij altijd een emotioneel en spannend proces geweest. Vincent van Waterschoot gaf mij vanaf  de eerste afspraak het vertrouwen dat ik sterk in mijn zaak stond. Met zijn grote deskundigheid bepaalde hij een duidelijke strategie. Het was geen eenvoudige weg, maar hij bleef altijd optimistisch, doortastend en resultaatgericht.  Dat gaf mij veel vertrouwen in een goede afloop, zeker ook op de momenten dat ik zelf de moed wel eens liet zakken. Maar naast zijn grote expertise, kijk ik terug op een uiterst plezierige samenwerking. Voor mij minstens zo belangrijk. Door zijn persoonlijke benadering heeft hij veel inlevingsvermogen gehad in mijn situatie. Hij hoorde wat ik tussen de regels door zei, en bewaakte mijn grenzen mee. Ook is hij erg toegankelijk. Dit alles heeft geleid tot een goede afwikkeling van mijn zaak. Anoniem

Hij neemt je mee in zijn visie, deelt zijn strategie en is daarin altijd op zoek of je zijn beleid kunt volgen en aansluit op de persoonlijke behoefte en draagvlak

Als je op het werk slachtoffer wordt van een misdrijf en daardoor letselschade oploopt, is het van cruciaal belang om naast intensieve integrale medische/werkbegeleiding ook bijgestaan te worden door een ervaren letselschade specialist. Bij Wildenberg Advocaten heb ik als slachtoffer van een werk gerelateerd misdrijf ervaren dat rechtsbijstand meer is dan alleen bijgestaan te worden in het verhalen van opgelopen financiële schade. Door advocaat mr. drs. V.N. (Vincent) van Waterschoot wordt zijn specialistische expertise op een deskundige en uiterst betrokken wijze ingezet. Hij neemt je mee in zijn visie, deelt zijn strategie en is daarin altijd op zoek of je zijn beleid kunt volgen en aansluit op de persoonlijke behoefte en draagvlak. Daardoor is rechtsbijstand door Wildenberg Advocaten meer dan alleen technisch bijgestaan worden in het behalen van recht. Anoniem

Gerelateerd nieuws

Social Media

Volg ons


Duitsland

Scholten Oberem & Partner

Lees meer
Website

Nijmegenletselschade.nl

Naar de site