Gedragsaanwijzing overlastveroorzakende huurders
13 december, 2017

Gedragsaanwijzing overlastveroorzakende huurders

Het ontbinden van de huurovereenkomst en het ontruimen van de woning is in sommige situaties van overlastveroorzakende huurders een te ingrijpend middel. Het opleggen van een gedragsaanwijzing kan in die situaties een oplossing zijn voor deze problemen. De gedragsaanwijzing is een afspraak die een verhuurder kan maken met een huurder die voor overlast zorgt. Die afspraak gaat dan deel uitmaken van de huurovereenkomst.
Je kunt een gedragsaanwijzing ook via de rechter laten opleggen als de huurder niet mee wil werken. Feitelijk is een gedragsaanwijzing het uitwerken van de verplichtingen die een huurder op grond van de huurovereenkomst al heeft, maar dan heel specifiek en concreet op de individuele huurder toegespitst. Een gedragsaanwijzing kan zowel een verbod inhouden als een gebod. Als voorbeeld: - Een huurder die zeven honden houdt, moet het aantal honden terugbrengen tot twee; - Een huurder mag geen muziek meer spelen na 22.30 uur ’s avonds; - Een huurder moet zijn verwaarloosde tuin in goede staat brengen en houden; - De huurder bij psychische of sociale problemen laten meewerken aan hulpverlening. Het opleggen of afspreken van een gedragsaanwijzing kan de overlast terugbrengen en voorkomen dat de verhuurder een procedure moet starten tegen de huurder om de huurovereenkomst te laten ontbinden en de woning te laten ontruimen. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met een van de advocaten van de sectie Vastgoed.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp neemt u dan gerust contact op met de leden van de sectie Vastgoed-en-Huurrecht. Zij helpen u graag verder.

U mag dit bericht delen:

Onderwerpen

Tags