Zomervakantie is in aantocht. Denk aan het toestemmingsformulier!
29 juni, 2017

Zomervakantie is in aantocht. Denk aan het toestemmingsformulier!

De zomervakantie is in aantocht! Koffers gepakt en het toestemmingsformulier voor reizen met uw (klein)kinderen naar het buitenland bij u in uw handbagage?
Als alleenreizende ouder of grootouders met minderjarige kinderen of kleinkinderen tot 18 jaar, moet u toestemming hebben van beide ouders om op reis te kunnen gaan. Om internationale kinderontvoering te voorkomen controleert de Koninklijke Marechaussee dit jaar extra of die toestemming er is. Immers in álle gevallen dat u met uw (klein)kind naar het buitenland op vakantie gaat, is de toestemming van beide ouders vereist, tenzij u alleen met het ouderlijk gezag bent belast. Als alleenreizende ouder of grootouder dient u op verzoek van de Koninklijke Marechaussee aan te tonen dat u de vereiste toestemming van de niet meereizende ouder(s) hebt. Wenst u problemen te voorkomen, goed voorbereid op reis te gaan en uw vlucht niet te missen? Dan raad ik u aan om vooraf de toestemming van de niet meereizende ouder(s) vast te leggen door middel van het formulier dat u kunt downloaden via deze link. Tevens wordt geadviseerd om extra tijd uit te trekken als alleenreizende ouder bij vertrek vanaf Schiphol. Onder andere vanwege de extra controles die veel tijd kunnen kosten.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp neemt u dan gerust contact op met de leden van de sectie Personen- en Familierecht. Zij helpen u graag verder.

U mag dit bericht delen:

Onderwerpen

Tags